MENU

Wanneer VPTZ Rivierenland?

De vrijwilligers van VPTZ komen in beeld als er sprake is van palliatieve terminale zorg. Palliatieve zorg is de zorg voor mensen met een beperkte levensverwachting waarbij medisch gezien geen genezing wordt verwacht. De zorg is erop gericht om de lichamelijke klachten van de patiënt te verlichten en de zieke te ondersteunen in zijn/haar verwerkingsproces. De zorg is tevens gericht op de naasten. Terminale zorg is een onderdeel van palliatieve zorg. Het is de zorg bij de stervensfase. Palliatieve terminale zorg is veelomvattend. Het is een samenspel van fysieke, psychologische, sociale en spirituele zorg. Het doel is om met deze veelomvattende zorg kwaliteit van leven te kunnen brengen in iemands laatste levensfase.

Inzet van de vrijwilligers van VPTZ Rivierenland vindt plaats bij de mensen thuis in de gemeenten Tiel, Buren en Neder-Betuwe en op het Hospice Tiel. Op het Hospice zijn dagelijks vrijwilligers aanwezig. In de thuissituatie kunnen vrijwilligers, afhankelijk van de hulpvraag, 's ochtends, 's middags, 's avonds en zelfs 's nachts worden ingezet.

Tevens zijn onze vrijwilligers inzetbaar bij dementerende mensen in een thuissituatie.

Er zijn GEEN kosten verbonden aan de inzet van onze vrijwilligers!


HULP NODIG?

Zorgt u voor een ernstig zieke? En valt deze zorg u soms zwaar of heeft u behoefte aan ondersteuning? Wij kunnen u helpen.

VRIJWILLIGER WORDEN?

Bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Dan is het werken in de palliatieve terminale zorg wellicht iets voor u. 
LEES MEER