MENU

Mini symposium donderdag 6 oktober 2016

“Ontmoet VPTZ verrassend veelzijdig en dichtbij”

Donderdagavond 6 oktober hebben wij in restaurant de Betuwe te Tiel een mini symposium georganiseerd voor vrijwilligers, mantelzorgers, verwijzers en andere belangstellenden.

Op deze avond heeft de heer Fred Lafeber, beleidscoördinator palliatieve zorg, VWS, gesproken over de nieuwe subsidieregeling van het Ministerie voor de VPTZ organisaties en over de toekomst van de Hospice.
De heer Jasper Kimenai, projectmedewerker VPTZ Nederland, heeft nogmaals het werk van VPTZ Nederland en m.n. VPTZ Rivierenland toegelicht. Het goede werk dat vrijwilligers doen om te zorgen dat niemand in eenzaamheid hoeft te sterven is het speerpunt van de organisatie.

Na de pauze konden we genieten van Improvisatietheater “Voor de Leeuwen” uit Arnhem. Improtheater Voor de Leeuwen speelde mooie, ontroerende en soms hilarische scenes op basis van improvisatie, waarbij de spelers verschillende vormen lieten zien. Het publiek gaf voorbeelden van de dagelijkse praktijk van de VPTZ. Verras ons, dan verrassen wij, was de slogan van deze theater groep.
 

Deelname was kosteloos dankzij de medewerking van Alzheimer Nederland Afdeling Rivierenland, St.het R.C. Maagdenhuis, St,Bretano Steun de Ouderdoms, St.OBMV, VWS, VPTZ Nederland, Daelinck communicatie, Safira Webdesign.

HULP NODIG?

Zorgt u voor een ernstig zieke? En valt deze zorg u soms zwaar of heeft u behoefte aan ondersteuning? Wij kunnen u helpen.

VRIJWILLIGER WORDEN?

Bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Dan is het werken in de palliatieve terminale zorg wellicht iets voor u. 
LEES MEER